Microsoft Word'de tablo ekleme, sayfa numarası ekleme ve dipnot ekleme işlemleri

 

Microsoft Word’de tablo ekleme:

1.      Ekle sekmesinden Tablo sekmesi tıklanır. Aşağıda otomatik olarak tablo eklemeyi ve satır-sütun sayısı ayarlamayı sağlayan kutucuklar çıkar. Buradan uygun satır ve sütun sayısına göre hücreler seçilerek tablo eklenebilir.

      

2.      Eğer alt kısımdan Tablo Ekle sekmesi seçilirse, çıkan sayfadan manuel olarak satır ve sütun sayısı ve sütun genişliği seçilerek Tamam’a basılır ve böyle imlecin bulunduğu yere tablo eklenir. Bu tür tablolara yani sütun ve satır çizgilerinin tamamının çerçeve çizgilerine kadar uzandığı tablolara standart tablolar denir. Bunun dışındaki tablolara serbest tablo adı verilir.

3.      Serbest Tablo çizmek için Ekle sekmesinden Tablo simgesi tıklandıktan sonra çıkan menüden “Tablo Çiz” komutu tıklanır. Farenin oku kaleme dönüşür. Yazım alanında kalem bir noktada tıklanıp basılı tutularak aşağı ve sağa doğru çekilerek bir dikdörtgen çizilerek serbest tablonun dış çerçevesi çizilir. Ardından da en uzun çizgiden en kısa çizgiye doğru bütün çizgiler tamamlanır.

 

 

 

 

Sayfa numarası ekleme:

Ekle menüsü açılıp Sayfa Numaraları seçeneğine girildiğinde resimdeki gibi bir pencere gelir. Bu pencerede sayfa numarasının konumu ile hizalaması ayarlanır. Sayfa numarasının biçiminde değişiklik yapmak istenirse Biçim düğmesine basılıp buradaki ilgili seçenekler görülebilir. Son olarak Tamam düğmesine basılır ve sayfa numarası eklenir.

Word'de sayfa numarası ve tarih nereden eklenir? - Eğitim Haberler

Dipnot Ekleme:

Dipnot eklemek için; önce dipnot açıklaması yazılacak cümlenin veya sözcüğün bittiği yere imleç götürülür. Daha sonra üstten Başvuru seçeneği, buradan da Dipnot Ekle seçeneği seçilir. Bu seçildiğinde imlecin bulunduğu yere dipnotun numarasını ekleyip aynı anda sayfanın altına veya belgenin sonuna gidip aynı numara ile bir dipnot satırı açar. Bu satıra o cümle veya sözcük ile ilgili dipnot açıklamasını yazıp tekrar belgenin içine dönebiliriz.

Comments

Popular posts from this blog

Özgür Yazılım, Açık ve Kapalı Kaynak Kodlu Yazılım Kavramları

Kişisel Bilgisayarlar ve Girdi, İşlem, Çıktı Üniteleri

Açık/Kapalı Kaynak Kodlu Yazılımlar, Özgür Yazılım ve bunların etik, güvenlik, maliyet açısından değerlendirmeleri